Verslag uitslag enquete


bij het onderstaande verslag zijn alle percentages bij benadering

Uit de enquete is gekomen dat +/- 40 een tourboot heeft en 40% zeilt. Het meeste wordt er gevaren op plassen en meren waarbij 40% ook wel is meer dan 1 dag op het water blijft zonder in een haven aan te leggen. bijna 50% van de boten heeft een koelkast in zijn boot maar wat zeer interessant is, is dat maar liefst 80% een (extra) koelbox meeneemt als ze uitvaren.

40% van de mensen koelt zijn koelbox op elektriciteit en 40% op gas. Wat opmerkelijk was dat er zelfs iemand was die een aparte accu meenam om zijn koelbox te koelen. Ook kreeg ik de opmerking dat als er oplossing gevonden zou worden die zuiniger was qua verbruik dat dit ook al een enorme vooruitgang zou zijn omdat stroom meestal schaars aanwezig is. De producten die het meest gekoeld worden zijn vleeswaren/kaas en blikjes drinken.

Wat Mij verraste was dat 85% van de mensen zijn/haar producten direct vanuit een andere gekoelde locatie in de koelbox legt. De kostprijs die uit de enquĂȘte kwam verbaasde mij omdat toch wel wat mensen best wel 125-150 euro wilde betalen voor een koelbox. Ook was er iemand die nu al heel zijn koelbox in het water gooide om hem te koelen. Waar ik door iemand op geattendeerd werd was dat het voor het verhuur van sloepen/boten ook heel interessant zou zijn omdat die dan heel makkelijk hele lunches/ bier kunnen verkopen in combinatie met de huur van een koelbox.

de exacte data van de multiple choice vragen staat in de bestanden database